Guus heeft gisteren geschaatst,
op de Gouwzee.
En toen hij thuis kwam, had ik een lekkere pan soep klaar staan.
Deze heerlijke wortel-kikker-ertwen-soep met harissa.
Uitje fruiten.
500gr. wortels in plakjes
(op de foto hierboven, zie je, als extra, nog een beetje koolraap)
en 2 teentje knoflook persen en bij de uitjes meebakken
Mixje maken van komijnzaad, korianderzaad, karwijzaad en harissa
(alles 1 koffielepel)
Alle kruiden samen fijn stampen, in vijzel.
Toevoegen aan wortelmix, samen met 1 liter bouillon.
Koken tot de wortels gaar zijn.
Giet de kikkererwten af en spoel ze even af.
Roer ze door de soep en verwarm nog een paar minuten.
Dan pureren met staafmixer tot de gewenste dikte.
Lekker met verse Koriander, yoghurt en Turks brood .
Dat is genieten!
:-)
dat is nog eens fijn thuis komen na zo'n schaatstocht! Heerlijk hoor!
BeantwoordenVerwijderenMMMMMMMM! Dat is fijn (en lekker) na een schaatstocht, lijkt me :)
BeantwoordenVerwijderenMmm dat is inderdaad fijn thuiskomen!
BeantwoordenVerwijderenWat ziet dat er heerlijk uit!!!! Ideaal na zo'n tocht en de harissa geeft vast wat extra warmte ;-) fijne zondag!
BeantwoordenVerwijderenheerlijke winterse plaatjes
BeantwoordenVerwijderendie soep ziet er lekker uit. Hier wordt ook regelmatig verse soep gemaakt in het weekend (gisteren nog snert). Lekker hoor :)
Dat klinkt heerlijk! Misschien dat ik het van de week eens probeer.
BeantwoordenVerwijderen